Today 19th April 2017 GK Questions | Get Latest GK Quiz, Current Affairs
10 (100%) 1 vote

19th April 2017 GK Questions are available here. We have provided the news information of 19th April 2017 General Knowledge Quiz on this page. Daily competitors can practice the Day to Day General Knowledge Questions & Answers Quiz for preparation. Check all the Latest Current Affairs displayed here. Candidates who are preparing for any Examination or Competitive Examination shall know the Daily Current Affairs of 19th April 2017 GK Questions.

19th April 2017 GK Questions

Today 19th April 2017 GK Questions | Get Latest GK Quiz, Current Affairs

Candidates who are preparing for various level of examination can know the 19th April 2017 GK Questions. A lots of students every year appear for the competitive examinations. So, for the sake we are providing the complete Latest 19th April Current Affairs on this page.

Today GK Quiz – 19th April 2017 GK Question & Answers

1.  How many points does the Sensex zoom?

  1. 280 points
  2. 150 points
  3. 267 points
  4. 250 points

Answer: 3

2.  What is the revenue of Infosys target recently?

  1. $ 30 billion
  2. $ 10 billion
  3. $ 40 billion
  4. $ 20 billion

Answer: 4

3.  Name the full form of CMRL?

  1. Chennai Metro Limited
  2. Chennai Metro Rail Limited
  3. Chennai Rail Limited
  4. Chennai Municipal Rail limited

Answer: 2

4.  Name the company which will target $20 billion revenue by March 2021.

  1. Wipro
  2. Cognizant
  3. Infosys
  4. Accenture

Answer: 3

5.  Which doors are placed in Metro stations to avoid suicide attempts.

  1. Glass doors
  2. Metal doors
  3. Platform screen doors (PSD)
  4. Iron doors

Answer: 3

6.  What is the age of Narayan Sanyal?

  1. 80 years
  2. 60 years
  3. 70 years
  4. 50 years

Answer: 1

7.  Who is top Maoist leader passed away recently?

  1.  Kobad Gandhi
  2. Muppala Lakshmana Rao
  3. Malla Raj Reddy
  4. Narayan Sanyal

Answer: 4

19th April 2017 GK Questions Quiz – National & International Affairs

1.  Name the two countries planning the Train with high speed technology in Indian Railways?

  1. Spain, Denmark
  2. China, Japan
  3. USA, Britain
  4. Srilanka, Pakistan

Answer: 2

2.  In which city did Kempegowda Festival was organized?

  1. Delhi
  2. Bengaluru
  3. Mumbai
  4. Hyderabad

Answer: 1

3.  System which is refined by US President Donald Trump by signing an executive order

  1. Collective Visa
  2. H1- B visas
  3. Immigrant visa
  4. Nonimmigrant visa

Answer: 2

4.  Which ministry launched the Mobile app of RUSA & its Web Portal?

  1. Ministry of Information and Broadcasting
  2. Ministry of Commerce and Industry
  3. Ministry of Agriculture and Farmers Welfare
  4. Ministry of Human Resource Development

Answer: 4

5.  Not in country’s interest “ Religion Based Reservation, tagged by which Union Minister.

  1. M Venkaiah Naidu
  2. Shri Rajnath Singh
  3. Shri Arun Jaitley
  4. Smt Sushma Swaraj

Answer: 1

6.  Name the state which has launched India’s first special awareness motive to register transgenders as voters?

  1. Kerala
  2. Karnataka
  3. Maharashtra
  4. Andhra Pradesh

Answer: 3

7.  How many Indian named in Forbes ’30 Under 30′ Asia list 2017?

  1. 60
  2. 12
  3. 53
  4. 45

Answer: 3

Practice 19th April 2017 General Knowledge Questions & Answers

1.  Name the World’s 1st bot-to-bot communication platform?

  1. TalkBot
  2. ChatBot
  3. SayBot
  4. InterBot

Answer: 4

2.  Who won the Bahrain Grand Prix 2017?

  1. KimiRaikkonen
  2. Sebastian Vettel
  3. ValtteriBottas
  4. Lewis Hamilton

Answer: 2

3.  In which Country did Businessman Vijay Mallya got Arrested?

  1. India
  2. Europe
  3. London
  4. Spain

Answer: 1

4.  “INS Chennai” Guided missile destroyer has been dedicated to which city?

  1. Tiruchirappalli
  2. Madurai
  3. Coimbatore
  4. Chennai

Answer: 4

5.  Which equipment of Value Added Tax (VAT) exempted by Haryana government?

  1. Wind equipment
  2. Solar equipment
  3. Coal generation Equipment
  4. Steel equipment

Answer: 2

6.  FICCI awarded the gender parity to _____?

  1. Both A and B
  2. Mahavir Singh Phogat
  3. Aamir Khan
  4. Prathap C Reddy

Answer: 1

7.  Who participates in the Spring Meetings of the World Bank and IMF as well as deliberations of G20 nations?

  1. Suresh Prabhu
  2. Rajnath Singh
  3. L.K Advani
  4. Arun Jaitley

Answer: 4

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here